SEVEN SENSES    PUBLICATIES

 

wie ik ben |  werk & aanpak |  zo werkt het voor u

 

‘Ik ben altijd op zoek naar nieuwe, betere oplossingen.’

Wie ik ben

 

Drs. Annemieke Kleijssen (1962), Certified Management Consultant (CMC)

Als strategisch adviseur houd ik me bezig met grote, complexe, soms bijna abstract klinkende vragen. Zakelijkheid en zingeving. Het is elke keer weer de kunst om die uitersten samen te brengen en om te smeden tot blijvende successen. Bij het vinden van oplossingen komt, naast een goede organisatie, ook veel mensenwerk kijken.

 

Samenwerken

De uitdagingen van vandaag vragen om het lef nieuwe samenwerkingsvormen aan te gaan. Ik zie dat bij Woningcorporaties, waar prestatieafspraken worden vastgesteld in de tripartiet van corporatie, gemeente en huurders. Bij de afspraken voor de langere termijn vind ik het belangrijk dat ook zorgpartijen en andere stakeholders aanschuiven. In de cultuursector gebeurt iets vergelijkbaars: amateurkunst slaat de handen ineen met de gemeente en City Marketing om zo samen cultureel ondernemerschap in te vullen.

 

Blijven ontdekken

Het mooie aan mijn jarenlange-ervaring-in-het-vak is dat ik snel complexe situaties doorzie. Maar niets is voor mij vanzelfsprekend, ik ben altijd op zoek naar nieuwe, betere oplossingen. Enerzijds met een hands-on mentaliteit, anderzijds met een verkennende, open blik. Ik zet mijn ervaring in waar het kan. Maar koppel daar graag innovatieve concepten aan uit het adviesvak. Want als je echt vooruit wilt in deze wereld, dan moet je blijven ontdekken.

 

Studie en opleiding

 

 Studie en opleiding: 2014Accreditatie Management Drives (zowel individuele profielen als teamprofielen)  Studie en opleiding: 2011Accreditatie MBTI (Myers Briggs Type Indicator) Studie en opleiding: 2000 - 2001Postdoctorale opleiding e-commerce, Erasmus Universiteit  Studie en opleiding: 1999Strategy, Warrington Business School, University of Florida  Studie en opleiding: 1987 - 1988Latin American Studies, University of Florida  Studie en opleiding: 1980 - 1988Contemporaine geschiedenis (doctoraal), Universiteit Utrecht  Studie en opleiding: 1985 - 1986Eerstegraads bevoegd Geschiedenis en Maatschappijleer
(Instituut voor lerarenopleiding – IVLOS)
 
 Studie en opleiding: 1988 - hedenOverige opleidingen en trainingen: Lean, Accountmanagement (diploma SRM), Nima A (diploma), Business Process Re-design,  Assessorentraining, Innovatie (Connecting Conversations, Walter Maas Huis), Onderhandelingstechnieken, Feedback geven en ontvangen, Communicatiestijlen en Coaching. 
2014    >2011    >2000 - 2001    >1999    >1987 - 1988    >1980 - 1988    >1985 - 1986    >1988 - heden    >

 

Werkervaring

(Semi) publieke sector:

 Woningcorporaties:Vestia - Meerjarig veranderprogramma ‘Mensen maken Vestia’ opgezetTrivire - Begeleiden leiderschapsteamPréWonen - Strategische herpositioneringGemeenten - Woonvisie Den HelderPlatform31 - Verkenning naar de betekenis en consequenties van de nieuwe woningwet  De Utrechtse MuziekschoolKwartiermaker voor het opzetten van een nieuwe muziekschool met 70 docenten en 3000 cursisten  Simavi - Strategische herpositionering en organisatieontwikkelingOxfam Novib - Nederland-strategie 2030 en teambuildingDance4life - strategische herpositionering in samenwerking met internationale partnersWASH Alliantie – strategie en samenwerking binnen de alliantie VOLKSHUISVESTING    >CULTUUR    >NGO'S    >Private sector:

 Verzekeraars:Achmea - Meerjarig LEAN programma, teambuidling & coachingEurocross - Strategische herpositioneringASR - Strategie en scenariodenken voor de LEVEN portefeuille  JaarbeursTeambuilding en begeleiden Management Teams  Jumbo - CultuurtrajectKruidvat - Sparringpartner opzet cultuurprogramma LEFCoca-Cola - Opzetten Channel Marketing en ketensamenwerking, introductie Coca-Cola zeroMars - Strategische personeelsplanning.O.a. Douwe Egberts, Nutricia, Sodexo, Albron – MVO monitor Financiële Dienstverlening >CONGRESSEN / HOSPITALITY   >RETAIL & FOOD    >

Geaccrediteerd voor het toepassen van Management Drives en MBTI

Kleia strategisch advies

Alexander Numankade 12, 3572 KZ Utrecht

Telefoon: 06 273 49 589

 

Nieuwsgierig?

Neem vrijblijvend contact op >>