SEVEN SENSES    PUBLICATIES

 

wie ik ben |  werk & aanpak |  zo werkt het voor u

 

‘Stap 1 is de wil om gezamelijk te groeien en open te staan voor vernieuwing.’

Zo werkt het voor u

 

In adviseren-van-buitenaf geloof ik niet. Daarom verbind ik me liefst voor langere tijd aan een organisatie. Ik denk daarbij - vanaf het begin - bewust na over een solide overdracht. Mijn principe: voordoen, meedoen, zelf doen.

Stap één is dat je de wil hebt om gezamenlijk te groeien en open te staan voor vernieuwing. In nauw overleg bepalen we samen de vervolgstappen. En met wij bedoel ik: Kleia én de opdrachtgever. Alle betrokkenen maken deel uit van het proces. Eigenaarschap is een randvoorwaarde. Voor de invulling van sessies werk ik vaak nauw samen met een team van de deelnemers. Indien opportuun zoek ik de samenwerking met collega adviseurs van bijvoorbeeld De Baak, RONT Management Consultants, de Hostmanship Group en de PACT-groep.

 

Waarde creëren voor alle betrokkenen

Mensen maken het verschil. Betrokken medewerkers die aangesproken worden op hun talenten, tonen eigenaarschap in dienstverlening en zetten betere prestaties neer.

Verandertrajecten hebben de neiging de aandacht naar binnen te trekken en hierbij de klant te vergeten. Ik zet juist de bedoeling van een organisatie centraal. Want klantvriendelijk is wat je bent, klantgericht is hoe je het doet en klanttevredenheid is wat het oplevert.

 

7 senses: van brandjes blussen naar structurele oplossingen en meer grip

Mensen hebben meestal duidelijke voorkeuren. Sommigen worden enthousiast van concrete zaken in het hier en nu. Anderen willen juist aandacht voor dat wat niet direct zichtbaar is. Wat de één zweverig vindt, is voor de ander juist de essentie. Ook bij trainingen of ontwikkeltrajecten is het vaak óf-óf. Daarom kies ik voor een andere benadering. Ik geef inzicht in de bovenstroom en de onderstroom binnen organisaties en teams. Zo doorziet iedereen beter hoe deze stromen op elkaar inwerken en hoe ze van invloed zijn op het succes en falen van gewenste veranderingen en ontwikkelingen.

 

Inzicht, interventies en impact voor leiders en professionals

Om de hierboven beschreven twee werelden te verbinden, heb ik samen met Raymond Eilander van de Pact groep, zeven aspecten geformuleerd waarin de het tastbare binnen de organisatie verbonden is met wat we niet zien (en er wel is!). In het Engels staat “senses” voor een zintuigelijke waarneming maar ook voor begrip en betekenisgeving. Juist die combinatie staat in onze methode centraal. Wij vergroten hierdoor het zelfbewustzijn, verhogen de energie, verdiepen het commitment en verbreden de samenwerking

 

Bijvoorbeeld de 'Sense of Me' en richt zich op het vergroten van het zelfbewustzijn. Hoe is persoonlijk gedrag de schakel tussen plannen en resultaten? Deze ‘sense” kent drie sub-thema’s: professionele identiteit, vitaliteit en moreel kompas. Samen met u bespreek ik graag de gewenste impact en de mogelijke interventies.

 

 

Cultuurveranderingstraject Trivire

"Annemieke heeft ons bedrijf (Trivire) begeleid in een cultuurveranderingstraject. Gezamenlijk hebben we in een participatief traject de cultuurwaarden voor Trivire benoemd en duiding gegeven zodat ze daadwerkelijk bijdragen aan de positieve bedrijfscultuur en de resultaten van Trivire. Zij heeft daarbij in eerste instantie het management maar later ook de gehele organisatie ondersteund met theoretische kennis en praktische toepassingen. Daarbij heeft zij onder andere de tools van Management Drives op team- als individueel niveau geïntroduceerd. Dat deed zij (en wij met elkaar) zodanig dat hiermee een nieuwe 'kleurentaal' binnen Trivire is ontstaan. De gewenste cultuurveranderingseffecten zijn langzaam maar zeer gestaag binnen de organisatie zichtbaar geworden. Annemieke voert haar opdrachten op professionele en deskundige wijze uit; waarbij zij zakelijkheid en een persoonlijke aanpak combineert. Annemieke is een warm mens met humor die zich verbindt aan de organisatie en de mensen waarvoor ze werkt. Ik kan haar van harte aanbevelen."

 

Tinka van Rood

bestuurder Trivire

 

 

 

 meer over 7 senses >>

 

Kleia strategisch advies

Alexander Numankade 12, 3572 KZ Utrecht

Telefoon: 06 273 49 589

 

Nieuwsgierig?

Neem vrijblijvend contact op >>